Home Teste de evaluare
Teste de evaluare
Teste de evaluare PDF Imprimare Email
Teste de evaluare
Scris de claudia   
Vineri, 24 Septembrie 2010 14:16

Marii angajatori care isi selecteaza personalul cu grija au adoptat in procesul de selectie o metoda pedagogica care cuprinde teste de evaluare. In acest fel, pe langa interviul principal si urmatoarele interviuri secundare recrutarea are la baza cateva teste de evaluare diferite utilizate in functie de postul disponibil si in functie de studiile profesionale pe care candidatul le detine. In general dup ace un candidat isi depune CV-ul pentru ocuparea unui post, angajatorii prefera, mai nou, intre metodele de evaluare intai aceste teste de evaluare si apoi intreviurile (cel principal urmat de cele secundare). In Occident, testele sunt folosite de marea majoritate a companiilor pentru examinarea celor ce candideaza pentru posturile libere.
Toate aceste teste de evaluare folosite de specialistii in resurse umane, desi sunt clasificate in mod minutios, au fost special concepute pentru a evalua performantele profesionale ale candidatilor. Aceste teste de evaluare analizeaza abilitatile individuale ale candidatilor si au capacitatea de a da masura performantelor maxime ale candidatilor, in timp ce testele de personalitate releva rezultatele tipice de care poate da dovada un candidat. Cele mai populare teste de evaluare evalueaza capacitatea de a fi un bun manager, gandirea in perspectiva, abilitatile financiare si verbale sau capacitatea de analiza de sinteza. Cei care candideaza pentru un post disponibil si trebuie sa realizeze aceste teste de evaluare trebuie sa se documenteze inainte de a ajunge la interviu.
Pentru a fi documentati in mod corect specialistii in resurse umane le recomanda candidatilor sa caute aceste teste de evaluare pe site-urile companiilor pentru care urmeaza sa mearga la interviu sau sa le caute in universitati sau la firmele care presteaza servicii de consultanta profesionala. Specialistii in resurse umane sustin ca succesul garantat la aceste teste de evaluare se obtine doar prin antrenament, solutia cea mai buna este sa resolve cat mai multe teste de evaluare de acest tip. In cadrul procesului de selectie specialistii urmaresc prin intermediul acestor teste de evaluare personalitatea candidatului, criteriu foarte important in procesul de recrutare.
Desi aceste teste sunt special concepute pentru procesul de selectie cele mai uzuale modalitati sunt selectia de sus in jos, stabilirea unui punctaj maxim sau minim si elaborarea unui profil, rezultatele obtinute fiind utile, indifferent de punctajul obtinut si de concluzionarea testelor. In cazul in care se obtine un punctaj minim, candidatii nu sunt selectati pentru a urma urmatoarea etapa in procesul de recrutare. Indiferent de rezultatul obtinut la aceste teste de evaluare candidatii sunt sfatuiti de specialisti sa intrebe angajatorul in privinta rezultatelor avute, pentru ca rezultatele acestor teste de evaluare sa fie folositoare si pe viitor. Daca veti stii ce punctaj ati obtinut veti putea evalua in mod corect performantele profesionale si veti stii cu exactitate daca acel domeniu vi se potriveste sau trebuie sa va reprofilati.
 


Sondaje

Acest site v-a fost folositor?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori şi 2 membri online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com