Home Sfaturi examen capacitate
Sfaturi examen capacitate
Sfaturi examen capacitate PDF Imprimare Email
Sfaturi examen capacitate
Scris de claudia   
Vineri, 24 Septembrie 2010 14:19

Pentru ca esecul la examen loveste de cele mai multe ori in mod neasteptat, specialistii incerca prin cateva sfaturi sa te invete cum sa faci fata unui esec. Pentru elevii clasei a opta aceste sfaturi examen capacitate sunt foarte utile avand in vedere varsta pe care o au, varsta la care orice mica problema se transforma intr-o tragedie. Fie ca este vorba despre o simpla teza sau un test recapitulativ esecul este un eveniment greu digerabil pentru micutii plin de vise. Un examen precum cel de capacitate este unul important pentru ca in functie de rezultatele obtinute elevii isi vor putea orienta calea spre o specializare profesionala. Din acest motiv, daca intervine esecul, in urma sustinerii unui astfel de examen va puteti folosi de urmatoareel sfaturi examen capacitate care va vor ajuta sa vedeti lucrurile intr-o alta perspectiva.Inainte de a va enumera acele sfaturi examen capacitate utile va vom detalia in cateva cuvinte efectele esecului si cum influenteaza acesta viata elevilor. Optimul motivational reprezinta, dupa cum sugereaza si numele, nivelul optim al motivatiei noastre. De cele mai multe ori cand avem de indeplinit o sarcina principalul nostrum impuls este sa stam sa analizam si sa facem calcule, chiar si in mod inconstient, pentru a determina cat de mult merita acel lucru sa ne implicam. In functie de rezultatele acestor analize si calcule putem determina cat effort voluntar vom depune pentru indeplinirea sarcinii respective. Spre exemplu, cand avem de sustinut un examen, un test important ne gandim intotdeauna la importanta materiei parcurse, la volumul de informatii care trebuie memorat, la gradul de dificultate pe care il implica procesul de asimilare al acestor informatii, la cat de nou si atractiv este pentru noi subiectul studiat si care este metoda noastra de memorare a acestor informatii noi.Printre cele mai importante etape si sfaturi examen capacitate se numara cel al evaluarii sarcinii. Aparitia esecului este puternic influentata de atitudinea pe care o avem fata de sarcina pe care trebuie sa o indeplinim. Din acest motiv daca sarcina este supraevaluata pana si indeplinirea sarcinii in sine nu poate fi perceputa ca pe un succes, din cauza faptului ca au fost investite prea multe resurse pentru indeplinirea ei. Din acest motiv succesul este resimtit precum un gol, precum o mare dezamagire. In cazul exterm, cand sarcina este subevaluata, resursele investite se dovedesc a fi insuficiente pentru a depasi piedicile si intr-un final sarcina nu se va finalize sau se va concluziona cu un esec. Ca in orice alta situatie din viata si in cazul unui examen, atitudinea adoptata este cea care influenteaza si determina materializarea unor rezultate. Daca vei gandi pozitiv indifferent de rezultat, te vei simti impacat cu tine, gandindu-te ca macar ai incercat, insa daca vei gandi negativ nu te vei simti in stare nici macar sa incerci.


Felul in care noi influentam esecul este unul impresionant. Mintea umana are o capacitate extraordinara de a ne influenta nu doar actiunile, ci si trairile. Orice persoana care se gandeste inainte de a actiona ca nu va reusi se va confrunta cu un esec. Esecul este cauzat, de cele mai multe ori, de decizii eronate. Principalele sfaturi examen capacitate pentru a adopta esecul ca pe ceva benefic sunt: trebuie sa accepti ideea ca un esec nu este o catastrofa sin u merita sa intri in panica atunci cand ti s-a intamplat, trebuie sa iti pastrezi calmul, sa respire adanc si sa intelegi ca fiecare experienta de acest gen este constructiva, este o modalitate de a invata principiul “ce nu te omoara, te face mai puternic”.Orice esec detine informatii de care avem nevoie pentru a evolua, asadar accepta esecul ca pe o lectie de viata. Daca te confrunti cu un esec nu trebuie sa il interpretezi ca pe un semn din care sa intelegi ca trebuie sa renunti, ci din contra, poate fi vazut ca un semn din care sa intelegi ca trebuie sa recitesti regulile si sa continui.
Examenul de capacitate este primul examen din viata unui elev si ocazia primului esec din viata. De cele mai multe ori perspective din care este privit examenul este cea gresita. Copilul trebuie sa inteleaga ca trebuie sa se pregateasca pentru examen, nu pentru succes sau pentru esec, fiind valabila si in acest caz formula “important este sa participi”.pentru ca copilul san u treaca printr-un stres care sa-I afecteze dezvoltarea personalitatii pe viitor, parintilor li se sugereaza sa-i sustina pe acestia din punct de vedere moral. Copilul nu trtebuie sa treaac singur prin aceasta experienta.Cel mai bun sfat din acele sfaturi examen capacitate oferite de specialisti este acela de a transforma esecul intr-un succes. Acest lucru eset posibil doar daca tu iti doresti sa faci acest lucru. Pentru a redefini esecul trebuie sa-ti schimbi opinia si atitudinea fata de acest eveniment. Trebuie sa intelegi ca nimeni nu are esecuri, ci doar oportunitati de a invata ceva din greseli si asemenea experiente. Foarte multe persoane se concentreaza asupra celor doi poli, fie castig, fie pierd, fara a analiza lucrurile pe care le pot castiga in momentul in care trec printr-o asemenea experienta de viata. Acesta este singurul mod prin care poti deveni invingator, indiferent de rezultate. 


Sondaje

Acest site v-a fost folositor?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori şi 2 membri online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com